Hajánál fogva rángatta ki az utcára volt élettársát a hajmáskéri férfi

2017.04.28

Többször állt már bíróság előtt az a férfi, akit legutóbb több mint öt év börtönbüntetésre ítéltek rablás kísérlete miatt.

(A kép illusztráció)

A 26 éves F. Tamás tavaly áprilisban a Jutasi és az Aulich utca találkozásánál lévő körforgalomban leintett egy autót, majd a vezetőjétől 300 forintot kért. Mivel pénzt nem kapott, a vádlott dühében a kocsi ajtajára ütött, majd fenyegetni kezdte a vezetőt avval, hogy kinyírja, elvágja a torkát. A büntetett előéletű hajmáskéri férfi négyszer próbálta ököllel megütni a volán mögött ülő pilótát, a sofőr kivédte a támadásokat, majd ütést imitálva a vádlott felé csapott, aki ellépett az autótól. Ezt használta ki a vezető, elhajtott a helyszínről, majd a közelben leintett egy autós polgárőrt, s elmondta neki, milyen támadás érte az imént. Ekkor váratlanul odarohant hozzájuk a vádlott, aki a leengedett ablakon át ismét az arcába akart csapni a kocsivezetőnek, aki újfent elhajolt az ütése elől.

Az agresszív F. Tamás hetekkel később hajnalban bement volt élettársa veszprémi lakásának udvarára, ahonnan a hajánál fogva kihúzta a nőt az utcára, majd beleharapott az alkarjába. A kiérkező járőrök a zavartan viselkedő férfit kórházba vitték. Aznap délelőtt visszament volt párjához, ahol a nőt és édesanyját megöléssel fenyegette, majd egy téglával betörte a bejárati ajtót. A házbeliek otthonuk hátsó kijáratán át elmenekültek.

A Veszprémi Járásbíróság többek között rablás bűntettének kísérte, folytatólagosan elkövetett zaklatás és testi sértés vétsége miatt ítélték el a férfit öt év nyolc hónap börtönre. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Forrás:https://veol.hu/