Halmozta a jogsértéseket

2023.01.13

A pápai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették az engedély nélkül vezető sofőrt, a további közlekedési jogsértései miatt pedig pénzbírsággal és járművezetéstől eltiltással sújtották.

A Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2023. január 12-én délután, Pápateszéren igazoltattak egy személykocsival közlekedő 35 éves helyi lakost. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőr egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá az általa vezetett autót kivonták a forgalomból és a műszaki érvényessége is lejárt. Ezenkívül a férfi annak ellenére, hogy a járművet már több hónapja megvásárolta, azóta nem írattatta át a nevére és arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem kötött.

Az egyenruhások a szabálysértőt előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából. Ezzel egyidejűleg az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés, a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, valamint a közúti közlekedési igazgatási szabályok megsértése miatt pénzbírságot szabtak ki vele szemben, és tíz hónapra eltiltották a járművezetéstől.

Forrás:https://www.police.hu