Hat darab nagy teljesítményű motort kapott a polgárőrség

2023.09.04

A szoros együttműködés jegyében és a polgárőr szolgálat megfelelő szintű ellátása érdekében, az Országos Rendőr-főkapitányság hat darab nagy teljesítményű motorkerékpárt adott át a polgárőrségnek.

Az eddig a rendőrség által használt járműveket dr. Kuczik János r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át jelképesen az OPSZ Központjában szeptember 4-én dr. Túrós Andrásnak, az OPSZ elnökének.

Az átadáskor az országos rendőrfőkapitány helyettese méltatta a rendőrség és a polgárőrség jó kapcsolatát. Hangsúlyozta a közlekedési balesetek megelőzésének fontosságát. A közlekedési szabályokat tekintve kiemelte, hogy vannak olyan főbb pontok, melyek megsértése eredményezi a kötekedési baleseteket. Így például a nem megfelelő sebesség megválasztása, az elsőbbségadási kötelezettségek elmulasztása, az irányváltási szabályok megsértése. Kiemelte a területi különbségeket, mint mondta, más és más feladatok vannak egy faluban, vagy egy vármegyében és Budapesten. Az átadott motorokkal kapcsolatban elmondta, ezek a motorok nem futottak sokat, jó állapotúak. Végül a szolgálatokhoz jó egészséget kívánt.

Dr. Túrós András kiemelte, a Motoros Tagozatnak két nagy küldetése van, az egyik, hogy a baleset-megelőzésben jeleskedjenek, a másik pedig a rendezvénybiztosítás.

Az OPSZ elnöke a rendezvénybiztosítások kapcsán hangsúlyozta, nagyon fontos annak szakmailag szabályos és etikus végrehajtása. Végül kérte, hogy a Budapesti motorosok legyenek a motorosok zászlóshajói, mutassanak példát.

A motorok közül egy-egy kerül a gyulafirátóti, a zalakarosi és a szekszárdi polgárőr egyesülethez, egy a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Polgárőr Szövetséghez és két darab Budapestre, az Első "Motorvéd" Polgárőr Egyesülethez, amelyet át is vett az egyesület elnöke, Préger Zoltán és az egyesület tagja, Dienes Andor.

Szöveg: OPSZ kommunikáció,

Fotó: Polgárőrség