Hatalmas segítség a polgárőrök munkája

2023.02.17

A Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség Csépen tartotta kibővített vezetőségi ülését. A polgárőrség működésével kapcsolatos változtatások is szóba kerültek.

Megvitatták a polgárőr egyesületek működésével kapcsolatos felvetéseket, javaslatokat

Az eseményen részt vett Popovics György, a vármegye közgyűlésének elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit, Bencsik János és Erős Gábor országgyűlési képviselők, valamint dr. Kancz Csaba főispán. Kun Csaba, a polgárőr szövetség elnöke ismertette a tavalyi év főbb tevékenységeit, valamint az idei évre várható főbb feladatokat. A polgárőrség működésével kapcsolatos változtatások is szóba kerültek, ezekről Nagy Aladár és dr. Szallerbeck Zsolt alelnökök beszéltek.

- Vármegyénkben minden rendezvényt a polgárőrök biztosítanak. Tevékenységükre egyre nagyobb szükség van a mindennapokban, hiszen a pandémia és a migránshelyzet is bizonyította, milyen fontos a munkájuk - hangsúlyozta Popovics György.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte, hogy 2012 óta kiemelten fontos stratégiai partnerként tekintenek a polgárőrségre. Folyamatosan támogatják működésüket, hiszen önzetlen munkájukkal, feláldozva szabadidejüket segítik a rendőrséget a közrend védelme érdekében. Bencsik János és Erős Gábor is a településeken működő polgárőrség jelentőségéről számoltak be, és ismertették saját térségük pozitív tapasztalatait.

- Eltűnt személyek felkutatásában a polgárőrség a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve vesz részt, de a belvíz- és a hóhelyzetben is rendkívül nagy segítséget nyújtottak. Továbbá ők látják el a labdarúgó-mérkőzések biztosítását is - emelte ki dr. Kancz Csaba.

Az ülés végén a résztvevők közösen hangsúlyozták a stratégiai partnerség fontosságát és megerősítették, hogy az előző évekhez hasonlóan a továbbiakban is minden erejükkel segítik egymás munkáját.

Forrás, fotó: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata

SZ. N.