Hintóval jött a Mikulás Sümegre

2018.12.09

Hintóval és tele puttonnyal érkezett a Mikulás és a krampusz a Flórián térre a köztéri órához december 6-án a gyerekek nagy örömére.

A Mikulást Molnár Zoltán, a helyi polgárőr egyesület elnöke, a program egyik szervezője segítette le a hintóról. A csengetésre odasereglettek a gyerekek, akik nem cukrot, hanem egy szelfit kértek először a rég várt vendégtől. Miután a kép elkészült, természetesen örömmel fogadták a szaloncukrot is. De más finomság is várta őket. Könnyid Erika tanítónő elsős napközis osztályával érkezett.

Az első osztályosok a Mikulással és a segítőkkel

A gyerekek énekeltek, verset mondtak, majd miután mindenki átvette az ajándék szaloncukrot, a tér közepén felsorakoztak, hogy közös fotót készíthessenek a Mikulással. A délután városi összefogással zajlott. Az Aktív Nagyik Klubja tagjai édes és sós süteménnyel, pogácsával érkeztek.

A házi sütemények két asztalt is megtöltöttek, jutott bőven mindenkinek. A Napfény Szociális Gondozási Központ munkatársai forró teát kínáltak. A programot a város önkormányzata és a helyi vállalkozók is támogatták, és segített a Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportja. A Mikulás 5 óráig maradt a téren, majd fáradtan búcsút intett a gyerekeknek, és ígérte, jövőre újra eljön közéjük, hogy megnézze, mennyit nőttek, okosodtak, meghallgassa az éneküket, és természetesen a tele puttonyát sem hagyja otthon.

Forrás:https://www.veol.hu/