Hírek Sümegről

2013.11.16

Eltűnt idős férfi kutatása -Halottak napi bűnmegelőző tevékenység-Bűnmegelőzési tanácsadás Sümegen az Aktív Nagyiknak!

Eltűnt idős férfi kutatása

Sümegi Polgárőr Egyesület 2013. 10. 29.-én értesült, hogy egy idős személy eltűnt Sümegen. A polgárőrség a rendőrséggel közösen az idős férfi kutatására indult Sümeg és környékén a felmerülő információk alapján. A polgárőrök a kutatásban három napon keresztül vettek részt az idős személy előkerüléséig. Az első két napon 15 fő polgárőr vett részt két gépjárművel. A kutatásba a polgárőrség szolgálati személygépkocsija mellett Papp Tamás polgárőrtársunk tulajdonában lévő terepjáró kisbusz és Marton György polgárőrtársunk terepjáró gépkocsija is segítette a munkánkat. A terepjáró gépkocsikkal lehetőségünk volt Sümeg és Sümegprága környéki rossz terepviszonyok közti részek átvizsgálására is. A kutatás területén elhelyezkedő erdőrész a Sümeg Fehérkő Vadásztársaság területe, ezért a kutatást segítette nagy helyismeretével Buzás Károly a vadásztársaság vadőre is, aki szintén a Sümegi Polgárőr Egyesület tagja. Az egyesület tagjai gyalogosan és gépkocsival is végezték a kutatást a sümegi Rendőrőrs Parancsnokhelyettesének Marton Zsolt r. százados úr irányításával. Az idős férfi három nap után került meg a sümegprági szőlőhegyben.

Sümeg 2013.11.01.

Halottak napi bűnmegelőző tevékenység.

A Sümegi Polgárőr Egyesület az előző évekhez hasonlóan az idei évben is részt vett a Halottak napi megemlékezés keretében a sümegi temető folyamatos ellenőrzésében. A Sümegi Polgárőr Egyesület 2013.10.31.-én 10 órától 2013.11.03-án 20 óráig 32 fővel 160 órában folyamatos jelenléttel előzte meg a bűncselekmény elkövetésének lehetőségét a sümegi temetőben és környékén. Sümegi Polgárőr Egyesület 2010-es újjáalakulása óta a megelőző tevékenységnek köszönhetően, a sümegi temetőben és környékén a halottak napi megemlékezés idején nem követtek el bűncselekményt.

Sümeg 2013.11.04.

Bűnmegelőzési tanácsadás Sümegen az Aktív Nagyiknak!

A Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke Molnár Zoltán 2013.11.06-án a sümegi Aktív Nagyik egyesületének tagjai részére tartott bűnmegelőzési tanácsadást. Az előadás során kiemelte annak fontosságát, hogy a városban lakó időskorú személyek tájékoztatása széles körben megtörténjen, és kizárják annak lehetőségét, hogy a tájékozatlanságuk miatt váljanak bűncselekmény áldozatává az időskorúak. A bűncselekmények során az áldozattá válás elkerülése érdekében minél szélesebb körben tart a Sümegi Polgárőr Egyesület az idős sümegi lakók részére ilyen jellegű bűnmegelőzési tanácsadást. Molnár Zoltán a Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesült 2013. december hónapban indítja azt az egyedülálló kezdeményezést, hogy az elesett, lakásukból kimozdulni nem tudó idős embereknek - lakásukon felkeresve - tart bűnmegelőzési tanácsadást.

Sümeg 2013.11.06.