Időben érkezett a segítség két alkalommal

2017.05.12

A Tapolcai Rendőrkapitányság egyenruhásai öt órán belül megtaláltak egy ismeretlen helyre távozott lesencefalui lakost és egy magatehetetlenül fekvő idős nőnek is segítettek.

A rendőrségre 2017. május 11-én 12 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy térben és időben korlátozottan tájékozódó nő a reggeli órákban ismeretlen helyre távozott lesencefalui otthonából. A bejelentést követően 19 tapolcai rendőr két szolgálati kutyával, 15 polgárőr valamint a Kulcsár Kutató Mentőkutyás Szolgálat munkatársai ellenőrizték a környékbeli településeket és erdőket.

2017. május 11-én 17 óra 30 perc körül egy tapolcai rendőr Lesencefalu határában, az erdőbe vezető úton a növényzet zörgésére lett figyelmes. Lemászott a sűrű aljnövényzetű árokba, ahol megtalálta a magatehetetlenül fekvő 57 éves asszonyt. A rendőrök ezután mentőt hívtak, akik a nőt kórházba szállították.

A fenti esetet megelőzően pár órával Sümegen kérték a járőrök segítségét. A bejelentő azért értesítette a rendőröket, mert édesanyja nem nyitott neki ajtót és a telefont sem vette fel, feltehetően rosszul lett. A helyszínre érkező rendőr a lakás egyik szobájának padlóján találta meg az asszonyt, aki elmondta, hogy elesett, felkelni már nem tudott és közel három órát feküdt a földön. A kiérkező mentők a nőt a helyszínen ellátták, majd további vizsgálatok céljából kórházba szállították.

Forrás:https://www.police.hu