Idős ember tűnt el Pétfürdőről - ÉLVE megtaláltuk!

2013.02.04

Eltűnt, MEGTALÁLTUK!

Február 4-én, hétfőn a késő délelőtti órákban érkezett a riasztás a Várpalotai RK egyik közrendvédelmi parancsnokától, miszerint Cs. József 83 éves pétfürdői lakos 5 és 10 óra közötti időben ment el otthonából, tartózkodási helye nem ismert. Az idős férfi 165 centiméter magas, normál testalkatú, körülbelül 80 kilogramm súlyú. Haja ősz, a feje tetején kissé ritkás. Szemüveget nem visel, arcszőrzete nincs. Az eltűnésekor a férfi piros színű csíkos pizsama felsőt viselt, amin egy barna pulóver volt. Keki zöld színű nadrágot és szürke zoknit hordott, cipője feltehetően nem volt. Különös ismertetőjele, hogy magával vitte fehér alapon barna mintás takaróját.

A helyi rendőrök (9 fő) mellett bekapcsolódott a keresésbe 12 fő tűzoltó, 13 fő vidéki rendőr és 18 fő polgárőr (5 fő ösküi, 4 fő péti, 4 fő berhidai, 3 fő ősi és 2 fő várpalotai) is.

A kutatás 19.00 után nem sokkal vezetett eredményre. A Várpalota határában, az un. Szélhelyi tó mellett található fenyves erdőben leltek rá az eltűnt személyre, akit szerencsére még életben találtak. Kisebb sérülései a lábbeli nélküli gyaloglásból adódtak.

Érdekesség a dologban, hogy a megtalálás helyét a személy feltalálása előtt már kétszer átfésülték, tehát Cs. József feltehetően folyamatos mozgásban volt. Családja elmondása szerint soha nem indult még el otthonából, azonban az előző éjszaka kényszerképzetei voltak, melynek hatására kialakult félelmében indult neki a nagyvilágnak.

Leiner Norbert VMPSZ titkár, sajtó