IFJÚ POLGÁRŐR TÁBOR GYENESDIÁSON

2020.08.13

A Balatonkenesei Polgárőr Egyesületnek közel egy éve van egy ifjú polgárőr tagja: Mispál Árpád. Árpi roppant lelkesen vesz részt az Egyesület munkájában, és a közös szolgálatok során mindig lehet rá számítani.

Júliusban nyílt lehetőség arra, hogy a munkája elismeréséül részt vehessen az Országos Polgárőr Szövetség által szervezett táborban Gyenesdiáson, ahol egy héten keresztül térítésmentesen, különféle oktatások és szórakoztató programok várták a fiatalokat.
A tábor ideje alatt Árpi rendszeresen beszámolt a tagoknak a közös messenger csoportban, a napi élményeiről, fotókkal fűszerezve.
Elmondása alapján 80 ifjú polgárőr volt a táborban az ország minden részéről, Veszprém megyét ő képviselte egyedül. Nagyon jól érezte magát, de a reggel 6 órai ébresztő, majd utána a másfél órás reggeli edzés nem nagyon tetszett neki....
A délutánok különféle előadásokkal, és képzésekkel teltek, majd minden nap a helyi strandon pihenték ki a nap fáradalmait. Strandolás után, levezetésképpen, Systema önvédelmi edzés következett. Vacsora után minden este bulit szerveztek a fiataloknak, hogy még jobban, kötetlenül is megismerkedhessenek egymással.
Számára legemlékezetesebb a katonai kiképzési nap volt, ahol gumiból készült AK-47-es gépfegyverrel a kezükben kellett végig kúszni a pályán, majd átfutni az ott elhelyezett akadályokon. Ezután fegyverismereti oktatáson sajátíthatták el a fegyverek szétszerelését, és összerakását.
Az utolsó estén, miután minden táborlakó ajándékot kapott, egy fergeteges záró partyn búcsúztak egymástól és a tábortól.
Összességében elmondhatjuk, hogy Árpi nagyon jól érezte magát, sok új ismerettel gazdagodva, és új barátokat szerezve, élményekkel telve érkezett haza.

Forrás: Nyemcsokné Gabriella, járási koordinátor