Ifjú polgárőr tábor Gyenesdiáson

2023.08.13

Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat a 14 és 18 év közötti ifjú polgárőröknek szóló nyári táborát idén is a Balaton partján, Gyenesdiáson tartotta. A 61 táborozónak az elméleti és gyakorlati képzések mellett, természetesen lehetősége volt a pihenésre is.

A tábor programjának lényeges eleme volt az ifjú polgárőr tevékenységhez kapcsolódó elméleti ismeretek bővítése, a sportos életmódra nevelés, a konfliktuskerülési és konfliktuskezelési technikák elsajátítása.

Ennek megfelelően a napi program erősítő edzéssel kezdődött, majd a táborozók délelőttönként szakmai programokon vettek részt. Előadásokat hallgathattak a polgárőrség szervezeti felépítéséről, a polgárőr törvényről és az ifjú polgárőrök lehetőségeiről; a fiatalokat érintő internetes veszélyekről; a konfliktuskezelés és intézkedéstaktika elméletéről. Az állatvédelem fontosságáról dr. Frigyer László r.alezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója tartott előadást. A táborban bemutatkozott az Országos Polgárőr Szövetség Kutyás és Állatvédelmi Tagozata, amelynek keretében Molnár Zoltán, a Tagozat elnöke kutyás bemutatót is tartott. Minden délután a Game of Wolves egyesület részéről Balla Tibor, az egyesület vezetője és instruktorai tartottak gyakorlati képzést, ahol a fiatalok betekintést nyerhettek a Systema alapjaiba, valamint intézkedéstaktikát, konfliktuskezelést és támadás-elhárítást tanulhattak, amely nemcsak a polgárőr szolgálatban, hanem a hétköznapok során is hasznukra lehet.

A pihenésre és a vízparti sportolásra a Diási Játékstrand nyújtott lehetőséget, amelyet táborozók a helyi önkormányzat támogatásával vehettek igénybe.

Szöveg: Bán Gábor; dr. Tóth Andrea Noémi

Fotó: OPIT

További fotók az OPIT Facebook oldalán