Így lett a házfelújításból tűzifaadomány Hernádnémetiben

2023.02.14

A helyi polgárőrök nem tudnak kibújni a bőrükből és még a saját épületük felújítása közben is másokra gondolnak.

Örömmel számolt be róla a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület, hogy saját tulajdonú központjának, irodájának megkezdődhetett a teljes körű felújítása. Az ingatlant pályázati forrásból sikerült megvásárolni, illetve az építkezés is sikeres pályázatot követően indulhatott meg. A forrás a szükséges anyagok, szerelvények beszerzésére fordítható, míg a munkák elvégzését az egyesületi tagok vállalták magukra önkéntes alapon.

Felújítás összefogással

"Több szempontból is örömtelinek gondoljuk ezen sikeres pályázatot. Egyrészt egyesületünk méltó körülmények között tud majd működni. Másrészt egy központi helyen lévő és erősen amortizált, régi vidéki stílusú épületet sikerül évtizedekre, méltó módon helyreállítani. Természetesen vannak munkafolyamatok melyek szakértelmet kívánnak, laikus módon nem kivitelezhetőek. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Migton 2000 Kft. vezetőségének, és minden résztvevő dolgozójának, akik segítette ezen projekt megvalósulását. Az elvégzett munkát ingyenesen végezték el, illetve támogatásként ajánlották fel. Bízunk benne, hogy idén nyáron már az átadásról fogunk tudni beszámolni" - tájékoztatott az egyesület.

Meleget vittek az otthonokba

Az egyébként is pozitív történeseknek azonban lett még egy szívmelengető folyománya. A felújítás és tereprendezés során összegyűlt fáról ugyanis az egyesület tagjai nem csak hogy lemondtak, de azt önkéntes munkában "konyhakészre" feldolgozták, majd a település polgármesterével történt egyeztetést követően egyedül álló, idős embereknek házhoz szállították.

"Minden helyszínen meggyőződtünk arról, hogy adományunk igen jó helyre, és pont jókor érkezett. A továbbiakban a kisebbségi önkormányzattal történő egyeztetést követően, további tűzifa adományok kiszállítását tervezzük. Minden résztvevő kollégámnak köszönöm a munkáját, tisztelet nekik!" - tájékoztatott Veres Róbert, a Hernádnémeti Polgárőr Egyesület elnöke.

Fotó: Hernádnémeti Polgárőr Egyesület

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál