Illegális fakivágások Berhidán

2015.01.17

A Berhidai Városi Polgárőrség telefonjára , több alkalommal is olyan hívás érkezett, hogy motoros fűrész hangját lehet hallani az erdőből.

Kovács Attila az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy minden alkalommal azonnal indultak az érintett helyszínre, egy darabig autóval majd ahonnan már nem lehetett kocsival, onnan gyalog. Miután a Hegyőrség, és a Mezőőrség is megszűnt, így a polgárőrségre maradt a külterületek védelme. Jelenleg napi 3 órát, két fő lovas polgárőrrel, próbálják bejárni és felügyelni a területet.

A rendőrség is bekapcsolódott az akcióba, és közösen próbálják az illegális fakitermelést, és a szemét lerakását megakadályozni. Elmondása szerint minden héten közös rendőr és polgárőr páros vesz részt az akcióban. Kovács Attila azt is elmondta, hogy Ő maga, lóháton ellenőrzi a területet a nap bármely szakjában. Azt is elárulta nekünk, hogy a Berhidai Polgárőrség, az OPSZ lovas tagozatának felhívására négy fővel, részt vesz a lovas polgárőr továbbképzésen. Képzés 2015.febuár 7-8-án lesz Dunaújvárosban, ahol jelen lesz Kovács Imre a VeMPSZ elnöke is. Kovács Attila örömmel számolt be arról, hogy Kovács Imrével a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség,elnökével, folyamatos kapcsolatot tartva értékelik, majd megbeszélik a szakmai munkát.

Köszönjük Kovács Attila Berhida Városi Polgárőrség elnökének az információt, és további jó egészséget kívánunk a munkájukhoz.

Nagy Zoltán