Informatikai eszközök átadása a Magyar Telekom Zrt. közreműködésével Veszprém megyében

2021.03.12

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Telekom között létrejött megállapodásnak köszönhetően országosan 45 darab új informatikai eszköz, laptop kerül átadásra a polgárőr egyesületek részére.

2021.március 10-én, a Veszprém megyei Sümegprágán megtartott regionális átadón részt vett dr.Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, illetve öt megyei szövetségek által meghatározott egyesületek polgárőrei.

Dr.Túrós András elnök megnyitójában megköszönte a polgárőrök önkéntes és karitatív munkáját. Kiemelte a vírus elleni védekezés fontosságát, hangsúlyozta, hogy mindenki vegye komolyan a kialakult helyzetet.

A szolgálatok során ügyeljenek a védőeszközök használatára. A maszkok és fertőtlenítők rendelkezésre állnak ehhez. Napjainkban is nagy szükség van a polgárőr tevékenységre. A közterületi járőrszolgálatok fontosak.

A bűnmegelőző tevékenység, melyet az önkéntesek végeznek nagyban hozzájárulnak a bűnözés visszaszorítására. Elnök úr a továbbiakban tájékoztatást kért a helyi szinten elvégzett polgárőr feladatokról, mindennapokról. Interaktív módon kérdéseket lehetett feltenni, amelyek főbb témája az egyesületi elszámolások mellett a problémák és pozitívumok átbeszélései voltak.

Az OPSZ több lépcsőben kívánja modernizálni a polgárőr egyesületek informatikai rendszereit, megkönnyítve a külső és belső kommunikációt. Ennek egyik lépcsője ez az esemény is, de emellett tárgyalások zajlanak további eszközbeszerzésekkel kapcsolatosan. További cél több ezer polgárőr informatikai képzése is a közeljövőben, ezzel is elősegítve a folyamatos fejlődést az önkéntes szervezeten belül.

Az átadáson részt vett megyei egyesületek, melyek egy-egy laptoppal térhettek haza

Győr-Moson-Sopron megye

• Rába-menti Polgárőr Egyesület

• Győrságért Polgárőr Egyesület

Komárom-Esztergom megye

• Bársonyosi Polgárőr Egyesület

• Tokodaltárói Polgárőr Egyesület

Veszprém megye

• Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sümegprága

• Balatonudvari Polgárőr Egyesület

Vas megye

• Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

• Sárvár Város Polgárőr Egyesület

Zala megye

• Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület

• Türje Faluvédő Polgárőr Egyesület

Köszönet: Nagy Zoltánnak a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség web adminjának!

Kép: Varga Miklós Szöveg: VMPSZ Kommunikációs Csoport

Forrás:https://vasipolgarorok.hu