Ismét közösen a környezet védelméért.

2019.03.19

A 2018. évben végrehajtott TE-SZEDD szemétgyűjtési akció folytatásaként, amikor Veszprém és Várpalota térségében 400 köbméter hulladék került összegyűjtésre.

2019. március 18-án a TE-SZEDD szemétgyűjtési akció keretében újabb közös szemétgyűjtésre került sor. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. koordinálásával a Veszprém, 8. számú főútvonal 58-59. km szelvényében található márkói autóspihenő és a szomszédos erdőterület tisztult meg.

A szemétszedésben az erdőgazdaság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatóság munkatársai, a Bándi, a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület és az Ajkai Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, vettek részt.

Az akció során a példás összefogás eredményeként 50 zsák telt meg, és további 2 köbméter nem zsákolható hulladék lett összegyűjtve. Az akció eredményét jól tükrözik a helyszínen készült fényképek.

A közös szemétgyűjtés a hét folyamán még további két helyszínen folytatódik, Eplény és Veszprém Jutas-puszta térségében. A kiválasztott helyszín a TE-SZEDD szempontjából is frekventált. A területen az arra közlekedők már távolról is jól láthatják, hogy milyen sok szemetet szórtak ki a közlekedésben résztvevő gépjárművezetők, nem is gondolva arra, hogy felelőtlen magatartásuknak jelentős természetkárosító hatása van.

A szemét összeszedése csak átmeneti eredménynek tekinthető. A probléma megoldását az állampolgárok jogkövető, környezettudatos magatartása jelentené.

Kérjük, hogy mindenki még jobban figyeljen a környezete és lakóhelye tisztaságára.

Veszprém, 2019. március 18.

Forrás: Borbély Zoltán

VeMPSZ szakmai alelnöke