Ittasan okozott balesetet

2022.12.20

Rendőri intézkedések összefoglalója Veszprém megyéből.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány három embert elfogott, akik közül egyet bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A járőrök hét főt előállítottak, kettőt ittas vezetés gyanújával. Biztonsági intézkedést kettő esetben hajtottak végre.

Egy 52 éves férfi személyautójával közlekedett 2022. december 19-én 8 óra körül Várpalotán, a Berhidai úton, Várpalota irányából Pétfürdő felé. A sofőr haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, amely miatt megcsúszott, majd a haladási irányával ellentétes forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő gépkocsival. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a járművekben anyagi kár keletkezett. A rendőri intézkedéskor alkoholszondát alkalmaztak a balesetet okozó várpalotai járművezetővel szemben, amely pozitív eredményt mutatott. Az 52 éves férfit az egyenruhások elfogták és előállították a rendőrségre további mintavétel elvégzése céljából. Ellene közigazgatási bírságot szabtak ki az ittas vezetés miatt, illetve eljárást kezdeményeztek a baleset okozásáért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ami azt jelenti, hogy nem lehet alkoholt fogyasztani annak, aki utána volán mögé ül. Az alkoholfogyasztás minden esetben hátrányosan befolyásolja a vezetési képességet, a reakcióidőt és a reflexeket.

Kérjük, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében semmilyen körülmények között ne igyanak alkoholt vezetés előtt.

Forrás:https://www.police.hu