IX. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny

2013.10.04

2013. szeptember 28-án Budapesten, a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában rendezték meg a IX. Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, ahol megyénket Zékány Zsolt nagyvázsonyi és Barcza László pápai polgárőrök képviselték.

A megnyitó során kiemelték, hogy idén minden megye képviselteti magát, így 40 résztvevő várta a kezdést. Elmélettel indult a nap, melynek során KRESZ és polgárőr szakmai ismeretekből kellett számot adni. Ezek után egy finom ebéd következett.

A napsütötte délutáni órákban vette kezdetét a gyakorlati verseny. Ez két részből állt: un. vezetés-technikai - és szituációs gyakorlati feladatok. A vezetéstechnikai pályán részben a hagyományos, rutinpálya szerű elemek voltak találhatók, melyek természetesen elég magas nehézségi szintet képviseltek. Majd az etap vége felé un. rántópados vizes pálya következett.

A szituációs gyakorlat végrehajtása során a párosok egyszerre ültek be egy polgárőr gépkocsiba, ahol a bejelentkezéstől kezdve mindennapi polgárőr feladatokat kellett végrehajtani. Volt itt ittasan balesetet okozó, garázda módon viselkedő személy, kerékpáros baleset, kidőlt villanyoszlop, és cigarettacsempész is.

A versenyzők felkészültségét mutatja, hogy volt olyan polgárőr, aki 0 hibapontos KRESZ tesztlapot adott be.

Lássuk az eredményeket:


Egyéni:

  1. Pljesovszki János (Békés)
  2. Erős Zoltán (JNSZ)
  3. Zékány Zsolt (VESZPRÉM)

Csapat:

  1. Békés
  2. Jász-Nagykun-Szolnok
  3. VESZPRÉM

Köszönöm a tisztes helytállást, gratulálok a versenyzőknek!

Leiner Norbert titkár, csapatvezető