Járási értekezlet a Lecsófesztiválon

2017.09.05

Balatonalmádi járás polgárőrei, a "Balatonkenesei Lecsófesztiválon" tartották meg, az augusztusi kihelyezett, járási koordinációs értekezletüket.

A Széchenyi parkban megrendezett több ezer fős eseményen a járás 11 egyesületéből, 8 képviseltette magát. A balatonkenesei polgárőr egyesület tagjai, mint a jó házigazdák, szervezték a kitelepülést, alapanyag beszerzést és a főzést, hogy mire a kollégák megérkeznek, minden kész legyen.

A Papkeszi Polgárőrség tagjai külön is főztek egy bográcsnyi lecsót, hogy a járáson belül is meg legyen a versenyszellem. A közel 3kg füstölt szalonna megsütése és elfogyasztása után, kezdődött a lecsófőzés, 20 kg paprikából és 10 kg paradicsomból. Természetesen senki nem érkezett üres kézzel, így egész nap lehetett kóstolgatni a hozott finomságokat, illetve nézni a különféle műsorokat. Mindemellett természetesen kötetlenül megbeszélni a járásban történt aktuális dolgokat, eseményeket. Tömör István, Balatonkenese polgármesterének jóvoltából, aki akart, ingyenesen mehetett be a park szomszédságában lévő strandra, hogy a balatonkenesei nyár utolsó hétvégéjét kihasználva, felfrissüljön a kánikulában.

A résztvevők mindannyian egyetértettek abban, hogy a fárasztó idegenforgalmi szezon lezárásaként, jó volt együtt pihenni a parton, és jó társaságban együtt tölteni a napot.

Ez egy igazi csapatépítő tréning volt számunkra.

Forrás: Nyemcsok Györgyné

Járási koordinátor