Jól kiépített jelzőrendszer - segítik a szépkorúakat

2015.10.11

Devecser, Noszlop - A járás idősügyi munkacsoportjának elnöke, György Anita az idősek világnapján elmondta, hogy számos módon segítik a szépkorúakat a Somló térségében.

A nyugdíjasklubok, a polgárőrség, az önkormányzatok falubuszai teszik jobbá a rászorulók hétköznapjait. A közbiztonsági egyeztető fórum által létrehozott idősügyi munkacsoport vezetője kiemelte a rendőrség tevékenységét, amely rendszeresen szervez bűn- és baleset-megelőző programokat, illetve kiadványokat készít. Az egészségfejlesztési iroda szűréseket és felvilágosító előadásokat szervez, a mobil fogadóiroda a hivatalos ügyek intézésében nyújt könnyebbséget.

- Nagyon hasznos az a programunk, amikor a helyi szociális házigondozók a körzeti megbízottal együtt keresik fel az idős embereket, illetve a kortássegítők munkája is rendkívüli - fogalmazott György Anita. Elmondta, hogy a falvak honlapján is rendszeresen közölnek fontos információkat, és a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulással egy webes felületet hoztak létre, mely a jelzőrendszer tagjai számára biztosítja a gyors kommunikáció lehetőségét. A munkacsoport Vöröskereszttel együtt szervezett programjai is sikeresek.

Forrás:https://veol.hu