Kerékpár a rigácsi polgárőröknek

2014.08.05

Rigács - Két kerékpárt kapott a rigácsi polgárőr egyesület a Veszprém megyei szövetségtől.Az egyenként 75 ezer forint értékű kerékpárt pályázaton szerezték meg.

A szombati átadáson Bán-Czuczai Gyöngyi elnök elmondta, hogy a pályázatban a települést körülvevő mezőgazdasági területek rendszeres ellenőrzését vállalták. A falopásokat és a termények eltulajdonítását kívánják a fokozott jelenléttel megakadályozni.

Az átadáson részt vett a megyei polgárőr szövetség alelnöke, Kórosi Tibor, aki méltatta a község lélekszámához képest jelentős létszámú egyesület sikeres bűnmegelőző és lakosságot összekovácsoló szerepét. A polgárőrök megemlékeztek a decemberben elhunyt Szőke Lászlóról, aki a Veszprém Dózsaváros és Rigács polgárőrsége közötti kapcsolatot kezdeményezte és kialakította.

Szőke László Rigácson született 1944-ben. Fiatalon költözött Veszprémbe, ahol részt vett a közösségi életben. Szülőfalujával sem szakadt meg a kapcsolata. Emlékére ezentúl minden évben Szent László napi polgárőr összejövetelt szerveznek.

2014. június 28.,

 szerző: Tisler Anna