Kettő segédmotoros kerékpárt kapott Berhida.

2016.05.09

Bensőséges ünnepség keretében 41 segédmotoros kerékpárt adott át az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az Országos Polgárőr Szövetségnek április 22-én a Készenléti Rendőrség alakuló terén.

A robogók átadásakor dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka egyebek mellett arról szólt: öröm számukra, hogy segíthetik elsőszámú stratégiai partnerüket, hiszen ezáltal nagyobb területen, gyorsabban teljesíthetnek - sok esetben a rendőrökkel közösen - önkéntes bűnmegelőző szolgálatot a polgárőrök. Akik az előző években kapott segítséggel már csaknem száz robogóval és mintegy ezer kerékpárral rendelkeznek az ORFK-OBB jóvoltából. E gondolatok jegyében ünnepélyesen átadta az egyik segédmotoros kerékpár kulcsát Mészáros Lajosnak, az Arrabóna Polgárőr Egyesület elnökhelyettesének.

Az ajándék robogókat megköszönve Markos György, az OPSZ külkapcsolati elnökhelyettese azt említette meg: a Rendőrség az elmúlt évben 5 millió forint értékű üzemanyag kártyával, kerékpárokkal és robogókkal támogatta a polgárőrök mobilizálódásának javulását. Köszönjük ezt a gesztust, aminek segítségével nagyobb területen, gyorsabban járőrözhetnek önkéntes bűnmegelőzőink. Akiktől azt kérem: vigyázzanak ezekre az értékekre, a szabályoknak megfelelően közlekedjenek velük, s használják eredményesen a települések biztonságának javítása érdekében.

A köszöntő szavak után dr. Balogh János Markos György társaságában szemlélte meg az átadott robogókat, elbeszélgetve az azokat holnaptól már szolgálatban használó polgárőrökkel. Forrás:https://www.opsz.hu

Ezekből a segédmotoros kerékpárokból kapott kettő darabot a Berhida Városi Polgárőrség, amit Kovács Attila a Berhida Városi Polgárőrség elnöke, és Pergő Margit, Berhida polgármester asszonya vettek át.

Gratulálunk az egyesületnek, és balesetmentes közlekedést kívánunk nekik az új járművekkel.