Kihirdették a Polgárőr törvénnyel kapcsolatos pályázat eredményeit

2023.07.13

A pályázat eredményének ünnepélyes kihirdetésére július 12-én került sor, az OPSZ központjában. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett pályaművek közül ötöt tartott elismerésre érdemesnek.

Mint ismeretes, az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészet Tudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata pályázatot írt ki a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény (Pőtv.) hatása a bűnmegelőzésre, és a polgárőrség működésére címmel.

A pályázat nem titkolt célja az volt, hogy a most érvényben lévő Polgárőr törvény módosítására gyűjtsön össze konstruktív javaslatokat. "El lehet menni a falig, de nem tovább…" – fogalmazott a díjak átadásakor Dr. Túrós András. Az OPSZ elnöke felidézte azokat a merész javaslatokat, amelyekkel találkozott a pályázatok megismerésekor. "Tudni kell, hogy hol a helye a polgárőrségnek, nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy civil szervezet vagyunk, így különféle militáns törekvéseknek nincs helye" – hangsúlyozta az elnök.

A pályázat díjazottjai:

I. helyezett: Bulyáki Bálint, az Újbuda Polgárőr Egyesület polgárőre

II. helyezett: László Gábor, a Kisbéri Polgárőr Egyesület polgárőre

III. helyezett megosztva: Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ lovastagozatának elnöke és Szücs János, a Budapest III. kerületi Polgárőr Egyesület elnöke

Dicsérő oklevélben részesült Tóth Tibor, a Baranya Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Gratulálunk a díjazottaknak!

A díjazott pályaműveket a névre kattintva olvashatja el:

Bulyáki Bálint

László Gábor

Dr. Radácsné Reszegi Rita

Szücs János

Tóth Tibor

OPSZ Sajtó