Komárom-Esztergom megyében az első Polgárőr Cafee rendezvény Réde településén valósult meg

2022.12.21

Polgár Piroska a Kisbéri járás polgárőr-koordinátora a Police Café mintájára Réde településen megszervezte a megye első Polgárőr Café rendezvényét.

A reggeli órákban zajló kezdeményezésnek a településen élők is örültek, mert egy reggeli kávé mellett szívesebben osztották meg a véleményüket a helyi közbiztonságról.

A polgárőrök örömmel tapasztalták, hogy azok, akik nap mint nap elmennek egymás mellett, a rendezvénynek köszönhetően a generációs különbségek ellenére is beszélgettek egymással és megosztották a véleményüket, elképzeléseiket.

Az összejövetel célja egyrészt az volt, hogy a lakosság szorosabb kapcsolatot építhessen ki a helyi polgárőrséggel, másrészt egy kávé mellett közvetlenebb hangulatban mondhassák el a problémájukat, észrevételeiket, javaslataikat.

A beszélgetés során betekintést nyerhettek az egyesület működésébe, és a közbiztonság növelése érdekében végzett feladataikba.

A rédei polgárőrök fontosnak tartják a lakósságtól kapott építő jellegű javaslatokat. A fiatalabb korosztály az életviteléből adódóan általában eltérőbb véleményt alkot, mint az idősebbek, viszont ennek köszönhetően a polgárőri szolgálatot a lakóssági igények figyelembevételével tudják megszervezni. Voltak, akik arról panaszkodtak, hogy az esti órákban munkából haza fele sétálva több esetben találkoztak kóbor kutyákkal melyek félelmet keltettek bennük, illetve tájékoztatták őket arról is, hogy hol akadozik olykor a közvilágítás, illetve kik azok az idős emberek, akik egyedül élnek és segítségre szorulnak.

A programon a Kisbéri Rendőrkapitányság is részt vett, ezáltal lehetőséget biztosítottak arra, hogy aki érdeklődést tanúsított a szerződéses határvadász képzés iránt, a jelentkezési szándékát Kovács János címzetes rendőr főtörzszászlósnak a helyszínen leadhatta.

A lakosságtól kapott pozitív visszajelzés miatt a Polgárőr Café bizonyos időközönként a település biztonságának fenntartása érdekében ismét megszervezésre kerül.

Forrás: László Gábor Kisbéri Járás sajtó referens