Körzeti megbízott és polgárőr közös ellenőrzésen

2014.10.16

A szórakozóhelyek biztonsága, a fiatalkorúak szeszes itallal történő kiszolgálása, valamint a kábítószer fogyasztás megelőzés a célja a közös ellenőrzésnek a Balatonfüredi Rendőrkapitánysághoz tartozó településeken.

A szórakozóhelyek biztonsága, a fiatalkorúak szeszes itallal történő kiszolgálása, valamint a kábítószer fogyasztás megelőzés érdekében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság rendszeresen ellenőrzi az esti órákban is nyitva tartó kereskedelmi és vendéglátóipari egységeket. Amennyiben a fiatalkorúak kiszolgálásával kapcsolatban szabálytalanságot tapasztalnak a rendőrök, szabálysértési feljelentést tesznek, a fiatalok szüleit pedig levélben értesítik. Az elmúlt hétvégén a tihanyi körzeti megbízott, Nyíri Károly r. főtörzszászlós, valamint Szabó Kálmán polgárőr ellenőrzött Tihanyban.

A szórakozóhelyekhez közeli utakat is szemmel tartották hajnalban, hiszen sok embert zavar az, ha a fiatalok hangoskodva, törve-zúzva mennek haza. Az ellenőrzés során nem találkoztak a szórakozóhelyeken semmilyen jogsértéssel, a távozó fiatalok viselkedését sem kifogásolhatta senki.

Forrás:https://www.police.hu/