Közel százan két napja keresik az eltűnt férfit

2016.05.02

Rendőrök, polgárőrök, speciális mentőcsapatok és civilek két napja keresik a szombaton este eltűnt 65 éves pétfürdői férfit. A vasárnapi keresésre az ország több pontjáról csatlakoztak önkéntes mentőcsapatok, kereső és nyomkövető kutyákkal. Bognár István felkutatásában közel százan vettek részt, eddig használható nyomot sem találtak.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a férfi feltehetőleg öngyilkossági szándékkal indult el otthonról szombaton 18 órakor, negyed órával később hazament, valamit barkácsolt a pincében aztán kerékpárra ült és újra távozott. Családja nem tudta megállítani.

A feleség azonnal értesítette a rendőrséget, valamint a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot. Az első keresést még szombaton este megszervezték. Rendőrök, polgárőrök, valamint a megyei kutató-mentők négy kutyával és hőkamerákkal indultak az eltűnt férfi után. A keresés vasárnap nagy erőkkel folytatódott. Pétfürdő mellett a környező települések polgárőrei is csatlakoztak a kutatáshoz, Hirschl Jánosék is erősítést kértek. Délután már négy speciális mentőcsapat járta a környező utcákat, erdőket.

- A rendőrség kérésére vasárnap még nagyobb erőkkel érkeztünk a helyszínre, hatan összesen 5 mantrailing rendszerben dolgozó, légszimatú nyomkövető kutyával. Kérésünkre Budapestről csatlakozott hozzánk a Mantrailing Akadémia 4 fővel és három kutyával. Érkeztek további kutyás csapatok Tatabányáról és Ajkáról. Három nyomkövető kutya egymástól függetlenül ugyan addig a pontig vezette a keresőket. 2,5-3 kilométeren át követték a szagot az erdős, bokros terepen, de aztán nyomot veszítettek - mondta portálunknak a helyszínen Hirschl János, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője.

Ajkáról Kulcsár József, a Kutyákkal az Életért Alapítvány vezetője is részt vett a keresésben.

- Akik csak tudtunk, megmozdultunk a segélykérésre. Valóban nagyon sokan veszünk részt a keresésben. Felosztjuk egymás közt a terepet, ugyanis nagyon nagy területről van szó. Össze kell hangolnunk a munkánkat - mondta Kulcsár József.

A keresést vasárnap este 8 órakor függesztette fel a rendőrség. A csapat munkáját nehezítette, hogy délután az eső is eleredt. A nyomkövető kutyák által jelzett terültet négyzetméterről-négyzetméterre vizsgálták át a keresők, beszéltek az eltűnt szomszédaival, ismerősökkel, de csak kevés információhoz jutottak. Kiderült, hogy szombaton 18 óra 15 perc körül még a temetőnél látták az eltűnt férfit, de tudható, hogy ezt követően még hazament. Később az egyik ismerőséhez is benézett, ahol épp bográcsoztak, étellel kínálták, de nem fogadta el, hanem továbbment. Egyelőre a kerékpárnak, egy fekete montainbikenak sincs nyoma, amivel elindult.

Az erdős terület mellett zárt kertek és szőlők is vannak, ezek környékén, illetve erdőben is több romos épület található. Ezeket is átkutatták a kutató-mentők, eredménytelenül.

- Hétfőn folytatjuk tovább a keresést. Nyomkövető kutyákat már nincs értelme kihozni. Két napos nyomon nincs az a kutya, amelyik elindulna. A vasárnap gyűjtött információk alapján újabb területeket nézünk át, ezúttal területkereső kutyákkal a Cseri Parkerdőben - mondta Hirschl János.

Az eltűnt férfi 65 éves, körülbelül 185 centiméter magas és 110 kiló. Eltűnésekor kék dzsekit, barnás zöld pulóvert és farmert viselt.

Fotó: Nyomtalaul Facebook csoport

Forrás:https://omegahirek.hu