Középpontban a biztonságunk

2023.09.06

A szubjektív biztonságérzet az életminőségét meghatározó tényező – hangzott el Gerstmár Ferenc sajtótájékoztatóján, amelyen a 2. választókerület lakótelepi részének biztonságosabbá tétele volt a témája. 

Gerstmár Ferenc

Fotó: Napló Archív

A képviselő elmondta, a Veszprémi Polgárőr Egyesület az elmúlt egy évben több új taggal bővült. Rendszeres szolgálatteljesítésük jelentős mértékben hozzájárul a közrend és nyugalom biztosításához, emelte ki Gerstmár Ferenc, aki kitért rá, idén a választókerületi keretéből 250 ezer forint támogatásban részesül az egyesület.
Szintén a választókerületi keret forrása biztosíthatja ősszel 450 ezer forintból a Deák-iskola kamerarendszerének bővítését. Az iskola előtti parkban a Haszkovó utca 39. déli oldalán, és a Haszkovó utca 27-től a Gábor Áron utca 4. irányába a közvilágítás kiépítésére összesen nyolcmillió forint lett betervezve, mondta el a képviselő. Felidézte, a Deák-iskolánál a kezdeményezésére kialakított Kiss & Go parkoló már a tavalyi tanévben is segítséget jelentett a szülőknek, de évek óta szorgalmazza, hogy a városban, ahol csak lehet, jöjjön létre hasonló, a gyors kiszállást és az iskolák könnyű megközelítését biztosító lehetőség.

Forrás: https://www.veol.hu/