Közgyűlés Taliándörögdön

2020.02.26

A Taliándörögd Polgárőr Egyesület 2020. február 15-én tartotta meg éves közgyűlését. A szervezet 18 fős tagságából 11-en voltak jelen.

Nyőgéri Lajos az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Dézsi Jánost a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnökét, Horváth József alezredest, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét, illetve a körzeti megbízottakat: Szöllősi Pétert és Molnár Tibort.

A 2019-es évet összegezve elhangzott, hogy a Művészetek Völgye fesztivál kapcsán előforduló bűnesetek és szabálysértések megelőzésén a polgárőrök és rendőrök szorosan együttműködve dolgoztak. Az egyesület tagjai 2019-ben összesen 3014 órát töltöttek el szolgálatban.

Az állandó szolgálat mellett a polgárőrök odafigyelnek a település minden lakójára: a legkisebbektől az idősödő nyugdíjasokig. Az iskolával és az óvodával karöltve minden tavasszal szemétgyűjtést szerveznek, amikor is a település utcáit a gyerekkel együtt végigjárják és a patakpartokat megtisztítják a hulladéktól.

Az időseknek minden évben kétszer közbiztonsági előadást tartanak a Tapolcai Rendőrkapitánysággal együttműködve. A lovas polgárőrök jelenléte a településen kiemelt fontossággal bír, mivel ők tartják szemmel az erdők-mezők nyugalmát, különösen odafigyelve az illegális szemétlerakók kialakulásának megakadályozására.

A település közbiztonsága nagy kincs, a rendőri beszámolók során elhangzott, hogy kevés település büszkélkedhet ilyen alacsony statisztikai adatokkal az elkövetett bűncselekményeket tekintve.

A beszámolók után az ilyenkor megszokott finom, Lajos bácsi által főzött vacsora és jókedvű beszélgetés vette kezdetét.

Forrás: Stumpf Rebeka