Közlekedésbiztonsági akció a 82-es számú fúton

2022.06.16

2022. június 11.-én a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Polgárőrség Szövetség Motoros Tagozata Csesznek és Veszprém közötti út szakaszán fokozott közúti ellenőrzést tartott.

A nyár és a jó idő beköszöntével minden évben egyre több motoros közlekedik az utakon és ezzel együtt sajnos a kétkerekű gépjárműveket ért balesetek száma is megnő.

A Magyar Közút Zrt. és Rendőrség baleseti statisztikája alapján a 82-es fő út sajnos a baleseti listák élén áll mindazok ellenére, hogy megelőző intézkedésként, számos, figyelemfelkeltő tábla került kihelyezésre a kanyarokkal teli szerpentines útszakasz miatt.

Lampert Dezső a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület elnökét jelölték ki a közlekedésbiztonsági akció koordinátori, illetve összekötői feladat ellátására. Az egyesület elnöke elmondta, hogy számos esetben látnak el közös szolgálatot a rendőrséggel. A kialakult kölcsönös bizalom és a megbízható együttműködés eredménye, hogy a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felkérte őket a közlekedésbiztonsági akcióban történő aktív részvételre.

A Veszprém Megyei Polgárőrség Szövetség Motoros Tagozata hét fővel vett részt a közös szolgálatban.

Az eligazítás során kialakították a járőr csoportokat és az érintett útszakaszt folyamatosan ellenőrizték. A jelenlétüknek köszönhetően érezhető volt, hogy az autóval, és a motorkerékpárral közlekedők jobban figyeltek a közlekedési szabályok betartására, és a megszokottól eltérően visszafogott sebességgel haladtak.

A szolgálat délelőtt 11 órától este 20:00 óráig tartott, melyben részt vettek:

  • Lampert Dezső a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület elnöke,
  • Fraszt András, Hajdú Péter, Csontos Ferenc a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület tagjai
  • Pintér Domokos az Ábrahámhegyi Polgárőr Egyesület tagja
  • Széll Csaba, Lendvai László a Zalakaros Polgárőr Egyesület tagjai

A rendőrség pozitívan értékelte a közös együttműködés során elért eredményeket, melynek köszönhetően a jövő hónapban is számíthatnak ezen útszakaszon közlekedők a fokozott ellenőrzésre.

Forrás: László Gábor - sajtóreferens