Közlekedési fokozott ellenőrzés a balesetek megelőzéséért

2023.01.16

Drónt is bevetettek a veszprémi rendőrök azon az egész napos fokozott közúti ellenőrzésen, amelynek elsődleges célja a balesetek megelőzése, a közlekedési szabályokat megszegő járművezetők kiszűrése volt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. január 13-án a településre vezető főbb útszakaszokon, valamint a forgalmas csomópontok közelében tartottak fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést. Ennek célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, illetve az ittas vezetők kiszűrése volt.

A rendőrök ezen kívül kiemelt figyelmet fordítottak a világító berendezéseket nem szabályszerűen használók, a tilos jelzésen áthaladó járművezetők, a passzív biztonsági eszközök - biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatát elmulasztók kiszűrésére, valamint ellenőrizték a járművek műszaki állapotát, a vezetéshez szükséges jogosultságok meglétét is.

A fokozott ellenőrzés során drón is segítette az egyenruhások munkáját, és kettő járművezetőt sikerült az eszközzel tetten érni, amint Veszprémben a haladási szabályokat megszegték. A sofőrökkel szemben a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki.

A közlekedési akcióban 14 fő helyszíni bírságot kapott lejárt műszaki érvényességű járművel való közlekedés miatt, egy sofőrnek pedig közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök ittas vezetés miatt, és szintén közigazgatási bírságot kapott három gyorshajtó járművezető is. Három gépjárművezető a kézben tartott mobil telefon használata miatt, kettő a szabálytalan várakozásért, egy fő pedig a záróvonalon való áthaladás miatt kapott helyszíni bírságot.

Az egyenruhások öt fővel szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek, három személy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek egyéb közlekedési szabálysértések miatt.

Ilyen és ehhez hasonló közlekedési ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak a járművezetők Veszprém vármegye útjain.

... hogy mindenki hazaérjen!

Forrás:https://www.police.hu