Közös akció az illegális szemételhelyezők ellen

2020.12.05

Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén, illegális szemételhelyezők tettenérése céljából a polgárőrséggel közös akció lebonyolítására került sor 2020. november 29-én.

Az akcióban részt vett a Balatonfüredi Rendőrkapitányság két fővel, a lovasi polgárőrség négy fővel és az alsóörsi polgárőrség szintén két fővel. Az alsóörsi Polgármesteri Hivatal épületénél 13:30 órakor eligazítást tartottak. Az ellenőrzésben résztvevők részére rádiókat adtak ki a folyamatos kapcsolattartás céljából.

Az akció során egy esetben történt illegális szemételhelyezés észlelése. Az elkövető az úton kettő zsák zöldhulladékot helyezett ki. A tettest megállították és igazoltatták. Az intézkedés után az elkövető az általa kihelyezett hulladékért visszament, és azt elszállította.

Augusztusban is volt már ilyen akció a térségben, akkor egy esetben történt illegális szemételhelyezés észlelése. Az elkövető az úton csak lassított járművével és a jobb első ablakon keresztül az út mellé dobta egy zsákban a hulladékot.

N.Z