Közös fokozott ellenőrzés

2016.10.31

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége közös szolgálatra hívta Vas és Zala megye rendőreit, polgárőreit, a katasztrófavédelem munkatársait, a Bakonyerdő Zrt. és Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdészeit.

Gógánfán a Művelődési Házban gyűltek össze a meghívott rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és erdészek 2016. október 29-én a közös fokozott ellenőrzésre. A reggeli eligazításon Borbély Zoltán alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ügyrendben meghatározott helyettese köszöntötte a megjelenteket. Az alezredes az akció céljaként tűzte ki az erdőterületeken elkövetett jogsértések visszaszorítását, közlekedési szabálysértések megelőzését, valamint mindenszentek és halottak napja közeledtével a közrend biztosítását. Marton Tibor, a Gógánfa Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Valente József, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövegség elnökségi tagja köszönetüket fejezték ki, hogy a tavalyi évben általuk kezdeményezett akciót 2016-ban szélesebb körben sikerült megszervezniük. Ezt követően Vezsenyi Imre, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője beszédében kiemelte, hogy a természeti értékeink védelmét szolgálja a közös szolgálat.

Egy időben egyszerre 60 helyen végezte el az ellenőrzést a közel 150 fő együttműködő. Az ellenőrzés a Veszprém, Vas és Zala megye határait érintő erdőterületeket, kirándulóhelyeket, közterületeket, utakat, és különös figyelemmel a temetők környékét érintette.

A közös akció során a figyelmeztetés lehetőségével éltek a kisebb súlyú szabálysértések elkövetőivel szemben a rendőrök, polgárőrök, tűzoltók és erdészek.

Az akció értékelésekor elhangzott, hogy a települések lakói és a kieső területeken élő idős személyek pozitívan fogadták a rendfenntartó erők jelenlétét. Az ellenőrzés az Uzsai Erdészeti Igazgatóság által biztosított vadhúsból készített ebéddel zárult.

Forrás:https://www.police.hu