Közösen a biztonságos bankkártyahasználatért

2016.06.16

Rendőrök, polgárőrök és diákok adnak útmutatót a biztonságos készpénzfelvételhez Veszprém megyében.

Az biztonságos készpénzfelvételt célzó program bemutatóját 2016. június 14-én 15 órakor tartották meg Veszprém belvárosában, a Kossuth Lajos utcán.

A bankkártyahasználat terjedésével a pénzfelvételt biztosító ATM-ek biztonsága is kiemelt figyelmet kapott a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységében. Különösen az olyan bűncselekmények megelőzése a cél, amelyek során a bűnelkövetők a pénzkiadókra illegálisan rögzített, az eredetihez megtévesztésig hasonló technikai eszközök (például kártyaleolvasók, rejtett kamerák) felszerelésével követnek el.

A rendőrség kezdeményezésére 2014 decemberétől az együttműködő pénzintézetek biztonsági szakemberei az egyenruhásokkal közösen ellenőrizték a forgalmasabb időszakokban a kültéri bankautomatákat a megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felvette a kapcsolatot a polgárőrséggel, hogy a 2016-os nyári turisztikai szezonban a programot egy új elemmel bővülhessen. A jövőben a rendőrségi szakemberek által kiképzett polgárőrök - kiegészülve közösségi szolgálatot végző diákokkal - a nagyobb forgalmú bankjegykiadó automaták környékén tájékoztató anyagot és igény esetén szóbeli információkat adnak át az állampolgároknak. Ezekben felhívják a figyelmüket azokra az alapvető biztonsági szabályokra, amelyek betartásával elkerülhetik, hogy a bűncselekmények áldozataivá váljanak.

Forrás:https://www.police.hu