Lakiteleken tartotta kihelyezett ülését az OPSZ elnöksége

2023.06.16

Az elnökség tagjai június 16-án, Lakiteleken, a július 8-i Országos Polgárőr Nap helyszínén tájékozódtak a rendezvény előkészületiről és költségeiről.

A továbbiakban a testület döntött arról, mely települések nyerik el idén a "Polgárőr Város", Polgárőr Község" és a Fővárosi Polgárőr Kerületek" címeket, amelyeket az Országos Polgárőr Napon adnak át.

Az elnökség tájékoztatót hallgatott meg az Állatvédelmi Intézkedési Tervről, amely tartalmazza az egyesületek főbb szakmai feladatait az állatvédelemmel kapcsolatban. Mint ismeretes, az OPSZ és a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány március 29-én kötött megállapodása értelmében, a polgárőrök egyebek közt a helyismeretüknek köszönhetően, segítenek felderíteni azokat az eseteket, amelyekben nem érvényesül a felelős állattartás, vagy fennáll az állatkínzás gyanúja.

A Testület ezt követően megválasztotta az OPSZ Kutyás Szolgálati és Állatvédelmi tagozatának elnökét: Molnár Zoltánt, az elnökhelyetteseket: Dr. Frigyer Lászlót, Dr. Radácsné Reszegi Ritát, Dr. Nagy-Tóth Nikolettet és Morva Lászlót, valamint a tagokat: Kakuk Gábort, Pischoff Ferencet, Szántó Krisztiánt és Tóth Gábort.

A vezetőség határozott arról is, hogy az OPSZ a tagjai közé fogadja a Kacsótai, a Csanádalberti, a Benedeki és a Tornyosnémeti Polgárőr Egyesületeket.

Bakonyi Ágnes, OPSZ

Forrás:https://opsz.hu