Látogatás Kapolcson

2016.08.08

Elfogadva a helyi polgárőr egyesület meghívását munkalátogatást tett augusztus 2-án, Kapolcson az OPSZ elnöke.

Kapolcsra látogatott augusztus másodikán dr. Túrós András, hogy megismerhesse a helyi polgárőr egyesület szervezetét, vezetését, az egyesületben dolgozó polgárőrök véleményét, észrevételét. Az OPSZ elnökét elkísérte Kórosi Tibor, az OPSZ Felügyelő Bizottságának tagja és Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.
A látogatás alkalmával Korponai László, a Polgárőr Egyesület Kapolcs elnöke bemutatta a települést, ismertette az egyesület főbb adatait és beszámolt az eddig végzett munkájukról. Elmondta, hogy 34 fős az egyesület és ebből nyolcan lovas polgárőrök. Beszámolójában kiemelte, hogy július 31-én záródott a Művészetek Völgye Fesztivál, melynek biztosítása számukra minden évben kiemelkedően fontos feladat. A fesztivál alatt napi 24 órában teljesítettek - a rendőrséggel is - szolgálatot, ez alatt az idő alatt a lovas polgárőrökkel együtt a szolgálati óraszám meghaladta az 1030 órát.
A beszámoló után dr. Túrós András tett fel kérdéseket, melyekben például érdeklődött az egyesület szabályzataival kapcsolatban, kikérte az egyesület elnökének véleményét az OPSZ munkájáról, honlapjának megfelelőségéről és a megyei szövetség munkájának megítéléséről is.Dr. Túrós András az összefoglaló értékelésében kifejezte megelégedését az egyesület tagsága és az elnök munkájával kapcsolatban, egyben felhívta a figyelmet a polgárőri munka aktuális feladataira. Az OPSZ elnökének látogatása munka ebéddel fejeződött be, amin Rausz István rendőr alezredes, a Tapolca Rendőrkapitányság vezetője, valamint Göntér Gyula, Kapolcs polgármestere is részt vett.

Forrás:https://www.opsz.hu