Lezárt akta: Kábellel, majd bozótvágóval támadt haragosára

2023.02.17

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint korábban megírtuk, egy 80 éves helyi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Az eljárás adatai szerint állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. február 2-án délelőtt arról, hogy Veszprém külterületén egy személyt bozótvágó késsel megtámadtak. A kiérkező körzeti megbízott megállapította, hogy egy parkolási konfliktus kapcsán a bejelentő és egy ott ingatlantulajdonnal rendelkező férfi összeszólalkozott. Utóbbi oly módon adott nyomatékot felháborodásának, hogy autójából elővett egy faágra húzott kábeldarabot, mellyel több ütést mért a sértettre. Az ütlegelésnek az vetett véget, hogy a bejelentő a kábeldarabot támadójától elvette, és azt eldobta. Ekkor a 80 éves férfi egy 50 centiméteres pengehosszúságú bozótvágó kést vett elő járművének csomagtartójából, majd azzal fenyegette meg a másikat annak jelenlévő hozzátartozói előtt.

A rendőrök a helyszínen elfogták a férfit, majd előállították Veszprémi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Forrás:https://www.police.hu