Lopási kár térült meg a polgárőrökhöz érkezett jelzésnek köszönhetően Bándon

2013.01.07

Bánd községben 2013. január 07-ről 08-ra éjjel ismeretlen tettes, vagy tettesek valószínűleg másolt kulccsal bejutottak a helyi Önkormányzat tároló helyiségébe. Innen eltulajdonítottak 2 db Sthil márkájú derékvágót és 1 db Metabo márkájú csavarbehajtót, kb.200.000 Ft értékben. Természetesen a Rendőrség megkezdte a nyomozást. Azon az éjszakán (22-02) szolgálatot teljesítő polgárőrök nem észleltek mozgást szolgálatuk alatt.

Illusztráció

2013. január 13-án du. 14 órakor Hajdár József helyi polgárőrvezető lakásán jelezte két 12 éves ikerlány, hogy játék közben valami gyanús tárgyakat véltek a hóban felfedezni. Ekkor a kislányok édesapja és a polgárőrség vezetője a lányok által mutatott helyszínre érve megtalálták az eltulajdonított értékeket, amik avarral betakarva már a földbe fagyva, kissé behavazva hevertek kb. 200 méterre a bűncselekmény helyszínétől. Valószínűsíthető, hogy megzavarták a tetteseket, hogy nem vitték el a holmit.

Január 15-én éjjel a kutyák erős csaholására ébredő szomszéd észlelt mozgást az elrejtett zsákmány helyén. Kiérkezve a polgárőrök a hóban keresgélés nyomaira bukkantak. Valószínűleg ekkor jöttek vissza a lopott holmiért. A nyomok a 8-as számú főútig vezettek.

Hajdár József elnök javasolta Schindler László polgármester úrnak Nagy Petra és Nagy Réka megjutalmazását, akik becsületes állampolgárokhoz méltón jelzésükkel lehetővé tették, hogy az eltulajdonított értékek visszakerüljenek jogos tulajdonosukhoz. Ebből is kitűnik, hogy nem hiábavaló a SZEM-mel foglalkozni, hisz jelzést adhat idős és gyermek egyaránt.

Hajdár József régiófelelős