Lovas és kutyás koordinátorok találkoztak Sümegen

2022.09.01

Koordinátori értekezletet tartott Sümegen az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata augusztus végén.

A programot Molnár Zoltán elnökhelyettes szervezte. A koordinátorok azért találkoztak, hogy megbeszéljék a tapasztalataikat, közösen kidolgozzák az intézkedési tervet, tanácsokat adjanak egymásnak. Minden megyében és a fővárosban a koordinátor fogja össze a településeken tevékenykedő lovas vagy kutyás szolgálatot ellátó polgárőröket. A polgárőrség tagozata gondoskodik a szolgálatot teljesítők rendszeres képzéséről, vizsgáztatásáról, szolgálatot ugyanis csak az előírt feltételeket teljesített személyek láthatnak el. Rendezvényeket szerveznek, hogy a lakosságnak is bemutassák a tevékenységüket.
A programon részt vett a tagozat elnöke, Radácsné Reszegi Rita, aki többek között a parlagfű-felderítési akcióban való részvételről adott tájékoztatást, majd értékelte a megyékben folyó szolgálatot, ismertette a koordinátorok előtt álló feladatokat, és megköszönte elkötelezettségüket.
Mindenki több eredményről tudott beszámolni. Elhangzott, hogy elkezdődött a telkeken, a gyümölcsösben a betakarítás, hamarosan itt lesz a szüret, ezért fokozottan figyelik a mezőgazdasági területeket a nap minden szakában. Figyelmeztetik a tulajdonosokat, hogy a gépkocsit, a pincét ne hagyják nyitva, ha szüretelni mennek, télre értékes tárgyakat ne hagyjanak a pincében.
Az értekezletet követően meglátogatták a Palota pincét és a várat, hogy ismerkedjenek Sümeg történelmével.
Az elnök is eredményesnek tartotta a megbeszélést, és biztosította a résztvevőket, hogy a jövőben gyakrabban kerül sor kihelyezett csapatépítő tréningre, koordinátori értekezletre.

Forrás, fotó: Tisler Anna

Veszprém Megyei Hírportál