Lovas polgárőr lányok üldözték a betörőket Sümegen – Megakadályozták a pincefeltörést

2014.10.07

Három fiatal polgárőr lány akadályozott meg egy pincefeltörést pénteken délután Sümegen, a Hajnalhegyben. A huszonéves lányok lóháton járták a környéket, amikor az egyik pincénél felfigyeltek három gyanús férfira, akik kezükben fém szerszámokkal, éppen egy pincét készültek feltörni. Amikor a betörők észrevették, hogy lebuktak, az erdőbe menekültek, a három lány pedig utánuk vágtatott.

- A lányok rendkívüli bátorságról tettek ma tanúbizonyságot. Azt tudtam, hogy nagyon lelkesek, szorgalmasak, de álmomban sem gondoltam, hogy erős férfiak nyomába mernének eredni - mondta portálunknak Molnár Zoltán, a Sümegi Polgárőr Egyesület elnöke.

Ugyan ezt a pincét egyébként már feltörték egyszer tavalyelőtt. Azóta szűntek meg az ilyen jellegű bűncselekmények Sümegen a szőlőhegyben, hét kilométerre a lakott területtől, hogy a polgárőrség rendszeresen járőrözik erre. A speciális terepviszonyok miatt ez a lovas polgárőrök feladata.

A három lány, óvva a rájuk bízott terület biztonságát, sokáig üldözte az erdőben az elkövetőket. Közben a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget is értesítették. Információink szerint az egyenruhások nagy erőkkel vették körbe az erdőt. 170-180 centiméter magas, átlagos testalkatú férfiakat keresnek.

A három lány, Németh Noémi, Holczer Tímea és Mózner Adrienn két éve polgárőrök, mindhárman lóháton, lovas polgárőrként teljesítenek szolgálatot. Olyan hegyvidéki, erdős területeket járnak, melyek csak lóval és terepjáróval közelíthetőek meg. Noémi és Tímea a rendőrségen dolgoznak, titkárnőként, Adrienn pedig üzletvezető az egyik sümegi áruházban.

Forrás:https://omegahirek.hu