Meghozta gyümölcsét a polgárőrök munkája Veszprémben

2023.05.24

Körülbelül fél éve tartanak azok a napi szintű szervezett járőrözések a környéken, amit a Veszprémi Polgárőr Egyesület tagjai végeznek. Jelenleg hat fő ölti magára alkalmanként az egyenruhát munka és család mellett, de az ideális létszám ennek a duplája lenne Takács László szerint. Az egyesület nyitott bárki előtt, aki eléggé elhivatott arra, hogy szabadidejében a közjóért és kiváltképp a lakhelyéért tegyen.

Az viszont már az önkormányzathoz benyújtott panaszok számának csökkenésében érezhető, hogy a polgárőrök munkája meghozta a gyümölcsét. Ezzel együtt nem nőtt a környéken a feljelentések száma sem. Utóbbi azért fontos mert a Damjanich utca problémáját nem úgy sikerült megoldani, hogy a fiatalokat elzavarták más lakótelepi részre, hanem helyben érték el, hogy pozitív irányba változzon a magatartásuk, ezzel lenyugtatva a társasházak lakóinak közérzetét is.

A Veszprémi Polgárőr Egyesület a Damjanich utca környékén már felmutathat egy konkrét és számokban is mérhető eredményt, de a munkájuk sok esetben nem mérhető ilyen könnyen, mégis nélkülözhetetlenné válik időről időre. Takács László elmondta, hogy futballmérkőzések zavartalan lebonyolításánál is részt vesznek amire az MLSZ-től kaptak anyagi támogatást a 2023-as évre. Természetesen jelen vannak nagyobb közösségi eseményeknél, sportversenyek biztosításánál, de még gyermekprogramoknál is, ahol ugyancsak a biztonságérzet megteremtése a fő feladata az egyesület tagjainak.

Cikk forrása:https://vehir.hu