Megnyitotta kapuit az ötödik Ifjúsági Polgárőr Tábor Komárom-Esztergom vármegyében

2023.06.21

A korábbi évek sikerét mutatja, hogy idén már 35 fiatal jelentkezett a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség által Csépre szervezett ifjúsági táborba.

Az ifjakat a június 20-i tábornyitón Kun Csaba, a vármegyei szövetség elnöke köszöntötte. Az eseményen részt vett Dr. Túrós András, aki tanulásra bíztatta a fiatalokat, hogy olyan megbecsült tagjai legyenek a magyar társadalomnak, mint például a rendőrök és polgárőrök. Az OPSZ elnöke reményét fejezte ki, hogy a táborlakók később majd valamilyen rendvédelmi hivatást választanak. "A pályaválasztásban, tanulásban és tapasztalatszerzésben a Polgárőrség az ilyen és hasonló, mint például a gyenesdiási ifjú polgárőr tábor, tud segíteni" – mondta Dr. Túrós András, aki tartalmasan eltöltött napokat kívánt a fiataloknak.

Az ifjakat üdvözölte még Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnökhelyettese, Milus Gábor r. ezredes, a vármegyei rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének elnöke és Jüllich Balázs hadnagy, a Katasztrófavédelem képviselője.

A tábornyitás után megkezdődött a háromnapos foglalkozássorozat. A diákok előadásokat hallgattak meg a polgárőrség szerepéről, a közrend, közbiztonság védelméről. Emellett elsősegély bemutatón vettek részt, oktatást kaptak a gyakran előforduló balesetek során követendő eljárásról, a közvetlen segítségnyújtásról.

Később, csoportos beszélgetéseken ismerkedtek meg a polgárőri és rendőri tevékenységgel.

Bakonyi Ágnes, OPSZ

Forrás:https://opsz.hu