Megtalálták a csütörtök délután eltűnt idős férfit

2016.07.31

A 72 éves bácsi július 28-án, csütörtökön, a kora délutáni órákban tűnt el otthonról, Berhida-Peremarton gyártelepi részéről. A keresést rögtön, nagy erőkkel megindították, a rendőrség egységéhez kapcsolódott még a polgárőrség, a Kutyákkal az életért Alapítvány és a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is

Kép: eltuntkereso.network.hu

A bácsi eltűnését családja jelentette be még csütörtökön. Az Alzheimer kórban szenvedő férfi még otthon elköltötte ebédjét, 13 óra körül azonban már nem találták sehol.

"Mivel a bácsi Alzheimer-kórban szenved, így feltehetően elbizonytalanodhatott az útvonalban, így veszthette el a haza vezető utat. Az ilyen betegségben szenvedő embereknél gyakran előfordul, hogy az évek óta ismert utat hirtelen nem tudják beazonosítani. Ez történhetett most is." - mondta el lapunknak Nyitrai Béla, a várpalotai polgárőrök vezetője.

Mivel a keresett személy mind szellemileg, mind pedig fizikailag le volt már gyengülve, kulcsfontosságú volt a gyors reakció. Még súlyosabbá tette a helyzetét, hogy veséjével is kezelték, vese-dialízisre volt szüksége.

Hirschl János, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője tájékoztatta portálunkat az eredményről. Mint mondta, a csapata péntek délelőtt csatlakozott be a keresésbe, amely végül sikerrel járt: A bácsit Peremarton külterületén, a gyártelep mögötti erdős szakasz mentén, egy földút mellett találták meg. Állapota az elmúlt órákban meglehetősen leromlott, rátalálásakor már az út szélén feküdt. Az idős férfit azonnal a mentők kezébe adták, akik kórházba szállították őt.

Forrás:https://omegahirek.hu