Megújult a weboldalunk

2014.08.15

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2014.augusztus 1-től hatalmas változáson esett át a weboldalunk.

Ennek az volt a célja, hogy a weboldal minél több információt eljuttasson a megyében élő polgárőröknek és minél hamarabb értesüljenek a megyében történő eseményekről. Ami fontos, hogy több újdonság is lett az oldalon, amivel szintén az információáramlást szeretnénk felgyorsítani. Lett több menüpont is az oldalon, mint például az Országos polgárőr hírek. Ebben az ország minden részéről gyűjtött fontosabb információk találhatóak a polgárőrök munkájáról. Lett mégy egy Rendőrségi hírek menü pont is, amiben a megyei és a közeli megyék fontosabb rendőrségi híreit lehet olvasni. Lett egy gyászhírek rovatunk is ahol az elhunyt polgárőrökre emlékezünk. Az is újdonság, hogy a polgárőr magazin menüben az aktuális Polgárőr magazin oldalait böngészheti az érdeklődő. Ezeken kívül lett még az oldalon időjárás, névnap, elsősegély és Óra is. Természetesen a régi információk is megtekinthetőek kategóriákra bontva különböző menükben.

Szintén újdonság, hogy a polgárőr rádió is szól az oldalon, ami szintén a polgárőr témákkal foglalkozik az élő adásokban és mindemellett 24 órában üzemel.

Amit a rádióról tudni kell:

Rádió P, a magyar polgárőrök rádiója

Hitvallásunk a pontos, szakszerű, hiteles és gyors tájékoztatáson túl a szórakoztatás biztosítása, a XXI. Század elvárásainak megfelelő minőségű tagok toborzásának elősegítése, szemléletformálás.

A Műsoridő

Általában 17.00-22.00 -ig tart a hét minden napján. Ezalatt a különböző műsorvezetők, különböző tematikájú, elsősorban zenei műsort állítanak össze.

Mivel a polgárőrök többsége dolgozik, ezért a teljes 24 órás műsoridőt még nem tudjuk kitölteni.

Tematika

Műsorrendünket, a közszolgálatúság alapjait maximálisan figyelembe véve állítottuk össze. Így, az alábbi blokkokat állítottuk össze:

 • független, pártpolitikamentes híradás
 • időjárás és közlekedés-információ
 • társszervek publikus információinak közlése (rendőrség, mentők, tűzoltók, stb. sajtósai által biztosított kommünikék)
 • beszélgetések, riportok prominens polgárőr, rendőr, tűzoltó, katasztrófavédő vezetőkkel, egyesületek tagjaival, akik valami kimagaslót tettek a polgárőrségért
 • tájékoztatók az aktuális eseményekről, rendezvényekről, akciókról, pályázatokról
 • közlekedésbiztonsági, drog prevenciós, vagy DADA anyagokról ismertető, előadássorozat
 • gyermek- és ifjúságvédelem elősegítése akár online adás, akár web felület biztosításával
 • illetve sok-sok zene.

Szervezeti felépítés

A Rádió P-ben dolgozó polgárőrök az ország különböző részéről verbuválódtak össze és önzetlenül dolgoznak azon, hogy a rádió szólhasson, szóljon. Éves szinten (átlag segédmunkás órabérrel számolva is) évi tízmillió forint(!) értékű munkát állítanak elő.

Középtávon szeretnénk elérni, hogy az összes régióból illetve a fővárosból legyen legalább egy-egy műsorszerkesztő. Ez a személy, azon kívül, hogy műsort ad, még a régió felé összekötő szerepet is játszana. Adott esetben helyszínre tud menni, riportot tud készíteni, és adásba is tudja rakni. Így a régió polgárőr egyesületeivel, szövetségeivel is jobb lesz a kapcsolat, gyorsabb lesz az információáramlás, hatékonyabb a tájékoztatás.

A műsorszerkesztők munkáját segítik elő a hírszerkesztők, hírolvasók, informatikuskok, szoftveresek, technikusok, riporterek, marketingesek és még sokan, akik csak a háttérben dolgoznak. Őket irányítja a főszerkesztő, akit a tanácsadó segít. A főszerkesztő a tulajdonosok felé tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Hallgatói réteg

Elsősorban a fiatalabb korosztály lett megcélozva.

 1. Legfőbb okként az említhető meg, hogy ez a korosztály a legfogékonyabb az újdonságra, őket lehet a legjobban a polgárőrmozgalom célkitűzésére ráhangolni.
 2. Másodlagos ok a polgárőrberkekben is jól érezhető fiatalítási igény, az aktív, tettre kész tagság felépítése.
 3. Harmadlagos ok, ennek a korosztálynak nem okoz gondot a számítógép használata, a cset szoba kezelése.
 4. Negyedleges ok, mert a zenei világukkal megfogva közelebb tudjuk őket csábítani a polgárőrség eszméihez, ezáltal könnyebb lesz megfelelő minőségű tagság beszervezése.

Kérjük, támogassa Magyarország polgárőr rádióját, a Rádió P-t és ne feledje szlogenünk:

"Jogában Áll Hallgatni!"

Én bízom benne, hogy a Járási koordinátorokkal és a megyében működő egyesületekkel együttműködve ez az oldal egy tökéletes információs központ lesz minden polgárőr számára a megyében. Mindenkinek jó egészséget és jó böngészést kívánok az oldalon.

( Nagy Zoltán)