MLSZ - rendőrség - polgárőrség együttműködés

2016.03.04

Rendőrök és polgárőrök a labdarúgó mérkőzések biztonságáért.

A 2014 májusában megkötött együttműködési megállapodás alapján 2016. március 2-án 11 órai kezdettel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága és a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége tájékoztatta a nyilvánosságot a 2015. évben végzett közös tevékenységükről és céljaikról.

Anda György rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes köszöntője után Máté István, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóság Versenybizottságának elnöke számolt be a bizottság tavalyi munkájáról és tájékoztatást adott a 2016. évben tervezett labdarúgó mérkőzésekről. Méltatta a rendőrséggel és a polgárőrséggel való példás együttműködést, melynek eredményeképpen 2015-ben nem történt jogsértő magatartás sem a pályákon, sem a pályák szélén.

Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnöke beszédében kiemelte, hogy a mérkőzések zavartalan lebonyolítása érdekében mennyire fontos a rendőrséggel való közös szolgálat, mely a közbiztonság egyik alappillérét képezi.

Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese az együttműködési megállapodás értelmében biztosította a bizottságot, hogy a rendőrség a 2016. évben is fokozottan közreműködik a Veszprém megyében megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések rendjének fenntartásában.

Forrás:https://www.police.hu