Motoros polgárőr élesztett újra egy férfit a Mátrában

2023.09.13

Rendőrségi felkérésre az Első "Motorvéd" Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek az elmúlt hétvégén megrendezett Mátra kör elnevezésű országúti kerékpáros verseny biztosításában.

A rendezvény befejezésekor a rendőrök és a motoros polgárőrök éppen értékelték a szolgálatot, amikor a hangosbemondóban segítséget kért a szervező, mert valaki rosszul lett.

Paróczi Ádám azonnal reagált a felhívásra és a szervezők autójához sietett. Ott egy eszméletlen 60 év körüli férfit talált, aki hörgő hangot hallatott és semmire nem reagált. A polgárőr a férfit azonnal lefektette a földre és miközben mások a mentőket értesítették, ő – az elsősegély-tanfolyamon tanultak szerint – megvizsgálta a beteget, majd, miután érzékelte, hogy a légzése leállt, megkezdte az újraélesztést. A mellkaskompresszió megkezdésétől számítva egy perc múlva a férfi visszanyerte eszméletét és lélegezni kezdett. Beszéde azonban nem volt érthető, térben és időben is zavart volt. Az időközben megérkezett mentőegység végül stabil állapotban szállította kórházba az újraélesztett férfit.

Szöveg: Bakonyi Ágnes