Mozgalmas évet zártak a takácsi polgárőrök

2021.01.21

Meglehetősen nehéz, mozgalmas és kihívásokkal teli esztendőt tudhatunk magunk mögött - fogalmazott Borsos László, a Takácsi Polgárőr Egyesület elnöke.

Mint mondta, a 2020-as év rengeteg kihívása és feladata mellett történtek jó dolgok is: sokan fejezték ki köszönetüket a polgárőröknek, emellett kisebb eszközbeszerzéseket valósítottak meg, és a szemetelés megfékezése terén is előrelépést értek el.

- Mindezek mellett volt egy nagy álmunk: egy új szolgálati autó. Pályázatot nyújtottunk be a Magyar falu program keretében, ám ezt a támogatást sajnos nem kaptuk meg. Ennek ellenére nem csüggedtünk, és a rendelkezésünkre álló összeget átcsoportosítottuk - mondta el Borsos László.

Kifejtette, 2018-ban a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségén keresztül a Készenléti Rendőrségtől kaptak egy robogót. Ekkor ígéretet tettek, hogy a megítélt robogónak később vásárolnak egy "társat". Úgy látták, eljött az ideje az ígéret beváltásának.
- A környezettudatosság jegyében igyekeztünk zöld megoldást találni, így került a látóterünkbe a Citiwell Fantasy elektromos robogó. Kicsit utánajárva megtudtuk, hogy már más egyesületek is vásároltak belőle, ezért nem maradt bennünk kétely, hogy megéri a belé vetett bizalmat - mutatott rá a Takácsi Polgárőr Egyesület elnöke.

Borsos László, Kutrovácz Balázs és Kiss Milán az új robogóval
Fotó: Takácsi Polgárőr Egyesület

Kiemelte, december 21-én érkezett meg a robogó, melynek a töltése is teljes mértékben környezetbarát, hiszen az irodájuk korábbi felújítása során már napelemeket is felszereltek.

- Összegezve ezt a nem éppen átlagosnak mondható évet, úgy gondolom, hogy sikerült kihoznunk belőle a legtöbbet - zárta Borsos László.

Forrás:https://www.veol.hu/