Nagy összefogással keresték az eltűnt Várpalotai férfit.

2015.07.14

2015.07.05.-én, 12 óra környékén kaptuk a riasztás egy kedves ismerőstől, hogy eltűnt egy 65 éves Úr Várpalotán. Azonnal felvettük a családdal a kapcsolatot és belekezdtünk az adatgyűjtésbe. Telefonon felkerestük a Mancs a Kézben Alapítványt, akik segítettek kutyás egységeket szervezni a helyszínre.

Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány - Összefoglaló

Torzsás László (65) eltűnt keresése.

2015.07.05. (Vasárnap)

12 óra környékén kaptuk a riasztás egy kedves ismerőstől, hogy eltűnt egy 65 éves Úr Várpalotán. Azonnal felvettük a családdal a kapcsolatot és belekezdtünk az adatgyűjtésbe. Telefonon felkerestük a Mancs a Kézben Alapítványt, akik segítettek kutyás egységeket szervezni a helyszínre.

A találkozó 15:30-16:00 időpontban volt Várpalotán a Tesco parkolóban. Akik a találkozón megjelentek: Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány 2 fővel, Veszprém Cholnoky Polgárőrség 3 fővel, Tatabányai Polgárvédelem és Kutató Egyesület 4 fővel és kutyákkal, Pannon Kutyás Kutató Mentőcsoport 3 fővel 3 kutyával, SOS Mentőkutyás Egyesület 2 fővel 5 kutyával, Polgárőrség Berhida, Várpalota

Ezen kívül a család és önkéntesek is részt vettek a keresésben.

5 db rádiót a Cholnoky Polgárőrség biztosított.

Vasárnapi napon a térképen kékkel jelölt területeket fésültük át.

Vasárnap este a keresőkutyák a Kossuth 35 előtt fogtak szagot! Az utolsó helyszínűnk aznap a Kossuth utca és a Magyari köz volt.

A keresés vasárnap este fél 10kor fejeztük be.

A hétfő-kedd adatgyűjtéssel, információszerzéssel telt.

Kedd este kezdtük meg a szerdai keresés szervezését.

Szerdai keresés találkozó 8 órakor Tesco parkoló.

Szerdán a keresésében részt vettek: Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány 2 fővel, Veszprém Cholnoky Polgárőrség 2 fővel, Győri Speciális mentők 3 fővel + hajó+sonar, Cserhát Mentőkutyás Egyesület 5 fővel 2 kutyával

Részt vettek a keresésben még a családtagok és önkéntesek is.

Rádiókat biztosította a Cholnoky Polgárőrség. Saját rádiókkal rendelkezett a Cserhát Mentőkutyás Egyesület.

A szerdai napon a pirossal jelölt területeket fésültük át.

12 óra magasságában a család 2 tagja látogatást tett ahhoz a Roma származású asszonyhoz akivel Laci bácsit utoljára látták. (Ezt videó felvétel is alátámasztja.)

Több mint 1,5 órás könyörgés és sírás árán a Roma származású asszony elmondta, hogy keressük az eltűnt Urat a Volán telep, Pecsételő (munkanélküli központ), Sportpálya, Sportcsarnok mögötti részen. Hozzátette nézzünk be a bokrok alá oda is ahol beton tömbök vannak. Az adott területre délután érkeztünk, azonban a vihar miatt mindenkit ki kellett vezényelni és biztonságba húzódni. Amikor a vihar enyhült ismét kimentünk a területre és a kihagyott részeket kezdtük el átnézni. Ahogy elkezdtük a keresést rá 2 percre megtaláltuk az eltűnt holtestét a bokor alatt beton tömbök közelében a Roma asszony által megadott, behatárolt területen. Az eltűnt férfi keresztlánya a második kivonulás előtt rendőrségi segítséget kért. A Pétfürdői Rendőrjárőr a holtest megtalálását követően fél percen belül megérkezett.

A helyszínt a Rendőrség, Polgárőrség és az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány biztosította.

Az összefoglalóhoz a térképről csatolunk képeket!


Sinka Vivien

Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány Elnöke

Kun László

Colnoky Polgárőrség elnöke