Nagyobb biztonságban Sümegen

2013.07.10

Az önkéntes szervezet tizenkét tagját a sümegi mentőállomás vezetője Kovács Tibor, és helyettese Maros Zoltán képezte ki az elsősegélynyújtás alapjaira. A motorokra azért volt szükség, mert azok segítségével a polgárőrök könnyebben eljutnak a baleset helyszínére vagy a beteghez.

A motorkerékpárok felszereléssel együtt 650 ezer forintba kerültek. A defibrillátort egy neve elhallgatását kérő személy adta, az elsősegélynyújtó ládákat Hettyei Norbert, a porral oltókat Boch Csaba ajánlotta fel.
Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy város és a polgárőrség együttműködése példaértékű. Rátosi Ferenc megköszönte a mentőszolgálat munkatársainak azt, hogy részt vettek a járőrszolgálatban részt vevő polgárőrök egészségügyi felkészítésében.
- A korszerű eszközök önmagukban még nem elegendőek az életmentéshez ű szólt a polgármester. Hozzáértőknek kell kezelniük azokat - fogalmazott. Az átadáson részt vettek négy járás polgárőr egyesületeinek tagjai is, akik az Áldozattá válás megelőzése címmel tartott továbbképzésen tartózkodtak a városban.

Szijártó János


Képek erről, és az oktatásról a Képgalériában (Leiner N.)