Nyárértékelő az üdülőfaluban: Csopak a Balaton gyöngyszeme

2022.08.28

A legszebb hely számunkra a világon Csopak, mely a Balaton gyöngyszeme, erről is beszélt Ambrus Tibor a nyárértékelőn, amit az üdülőfaluban tartottak a minap. Az önkormányzati rendezvényen részt vett mások mellett Vörösmarty Éva, a megyegyűlés alelnöke, ahol a polgármester átadta a Csopak Községért Érdemérmet is.

Zsúfolásig megtelt az udvar, ahová azokat hívták meg, akik sokat tettek a településért.
Ambrus Tibor polgármester egyebek mellett kiemelte a településre jellemző összefogást, a kitűnő közösséget. Beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban többen telepedtek le Csopakon, majd kiemelte a fiatalokat, a családokat, akik szép számmal élnek náluk, köszönhetően a kitűnő körülményeknek, a csendnek, a nyugalomnak.
- Csopak sokszínű település - fogalmazott a polgármester, majd több elismerés mellett a helyi közösségek javaslata alapján érdemérmet adott át azoknak, akik kiemelkedően sokat tettek a balatoni településért.
Így virágcsokor kíséretében átadta egyebek mellett a Csopak Községért Érdemérmet is. Eszerint a Csopak-Paloznak Horgász Egyesület és a helyi polgárőr-egyesület javaslatára az önkormányzat képviselő-testülete az említett érdemérmet adományozta Szűcs István, a Csopaki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese és egyben gazdasági vezetője részére. A képviselők a Csopak Sport Klubban, a helyi polgárőrségben, a képviselő-testületben és a bizottságokban végzett több évtizeden át tartó munkájáért szintén ezzel az elismeréssel jutalmazták Bodai Csabát. A csopaki általános iskola javaslatára ezt az érdemérmet vehette át Horváth Katalin pedagógus is a polgármestertől.

Fotó: Nagy Lajos

Az ünnepi esten finom ételekkel megvendégelte a jelenlévőket az önkormányzat, az emberek pedig kellemes zene mellett beszélgettek egymással.

Forrás:https://www.veol.hu/