Oktatás Litéren

2016.05.16

A Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség a keleti régió egyesület vezetőinek oktatást tartott, 2016. május 07-én, Litéren.

Az oktatást délelőtt 9 órakor, Hajdár József a VeMPSZ koordinációs alelnöke nyitott meg, és ismertette az oktatás menetét. Ezt követően Borbély Zoltán r. alezredes Veszprém MRFK Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály osztályvezető, VeMPSZ szakmai alelnöke folytatta az oktatást, és adott tájékoztatást a rendőrség részéről.

Ezek után a rendőrség szakemberei, taktikai és gyakorlati bemutatót tartottak, hogy mi az, ami elvárható egy polgárőrtől, közös szolgálat esetén a biztonságos intézkedések közben. Bemutatót Szita Zoltán r. főtörzs zászlós és Miklósi Tibor r. törzsőrmester tartotta. Folytatásban Dézsi János a VeMPSZ gazdasági elnökhelyettes tartott egy rövid tájékoztatást, Kovács Imre VeMPSZ elnökének elhalálozása végett kialakult helyzetről, és a májusban megrendezésre kerülő küldöttgyűlésről, és annak lehetséges menetéről.


A tájékoztató után a törvény szerinti gazdálkodás előadását hallhatták a jelenlévők, Horváth Jenő úrtól, aki egyben dr. Túrós Andrásnak az OPSZ elnökének a tanácsadója.
Az oktatás 13 óráig tartott, és nagy érdeklődést keltett a polgárőrök részéről, amin kizárólag az egyesületek elnöke, alelnöke, helyettese, valamint a gazdasági ügyintézők vehettek részt.

Nagy Zoltán