Öngyilkosságra készülőt kerestek Sümegprágán

2013.06.23

2013. június 22-én 19.30-kor érkezett a Sümegi rendőrőrsről az információ, miszerint feltehetőleg öngyilkossági szándékkal egy 38 év körüli Sümegprágai lakos délután öt óra körül eltávozott otthonról.

 Mivel a fiatalembernek már korábban is volt próbálkozása önkezével véget vetni életének, ezért külön is fontosnak tartották - halehetőségünk van rá -, hogy minél előbb a keresésére induljunk.

19.45-körűl érkezett a rendőrjárőr a Polgármester, akik átnézték a lehetséges, autóval gyorsan bejárható helyszíneket. 20 órakor 6 fő polgárőr a helyi polgárőr iroda előtt várta a járőrt, és a feladat megbeszélése után kezdték el a keresést, két motorral és egy autóval, illetve közösen a járőrrel. Később a Tapolcai kapitányságról is csatlakozott két nyomozó és egy motoros járőr a kereséshez. A keresés meghozta gyümölcsét és 21.20 körül élve, de súlyosan sérült állapotban, megtalálták az eltűnt személyt a helyi, már régóta nem működő bazaltbánya területén. Értesítették a mentőszolgálatot, de a rossz időjárási és látási viszonyok miatt a légi mentést elvetették. Így maradt a kézi szállítás kb. másfél kilométeren keresztül. A mentésbe bekapcsolódtak a Sümegi tűzoltók is.

A mentésből a polgárőreink is kivették a részüket. Mivel ez egy rendkívül nehezen megközelíthető helyszín volt, így, ahol tudtak segítettek. Motorjainkkal szállítottuk a mentésben résztvevőket a nehéz terepen, mivel a helyszínt csak ezekkel a járművekkel lehetett megközelíteni, így vittünk mentőst, rendőrt, tűzoltót is.

Segítettünk az ide érkező mentésben részt vevő kollegáknak a pontos helyszín megtalálásában.

A keresésben és mentésben részt vevő polgárőrök névsora:

Dörnyei Gyula, Szántó László, Iván Attila, Bódai Ferenc, Tóth József, Nagy Miklós

A közös, jól végzett munka ismét meghozta gyümölcsét.

Sümegprága, 2013. június 23.