Önkéntesek segítségével épül újjá a leégett ősi ház

2021.05.28

Önkéntesekkel és támogatókkal kiegészülve a Magyar Református Szeretetszolgálat segít újjáépíteni az Ősiben leégett családi házat.

Legutóbb a gipszkarton falak felépítésében és a törmelék elszállításában segédkeztek. A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) munkatársai a sajtóból értesültek róla, hogy március végén leégett egy háromgenerációs családi ház a Várpalota melletti Ősiben. A tetőtér-beépítéses házban tizenketten éltek, köztük hat gyermek. Szerencsére mindenki időben ki tudott menekülni a lángoló épületből, de a ház lakhatatlanná vált, és a belső munkálatok elvégzéséig nem költözhet vissza az ingatlanba Nagy Viktor és családja.

Az MRSZ Alsóörsi Irodájának munkatársai a tragikus hír hallatán elhatározták, hogy segítséget nyújtanak. Az elmúlt hetekben több vállalkozóval és céggel felvették a kapcsolatot, az ő támogatásuknak köszönhetően sikerült egy vadonatúj bejárati ajtót, tetőablakot, mosdókat, zuhanykabint, beltéri falfestékeket és gipszkartont is szerezniük. A felajánlások mellett kétkezi munkájukkal is hozzájárultak a ház újjáépítéséhez: május 1-jén a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei a gipszkarton falak felépítésében, valamint az építési törmelékek elszállításában is segítettek a családnak, hogy mihamarabb lakhatóvá válhasson otthonuk, tájékoztatta lapunkat Fehérné K. Anett, az MRSZ adománykoordinátora.

A törmelék elszállításában is segédkeztek a szeretetszolgálat önkéntese
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A szombat délelőtti önkéntes segítségnyújtásban a szolgálat munkatársai mellett az Alsóörs lovasi Református Társegyházközség gyülekezeti tagjai, valamint a Lovasi Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek, így több mint tíz önkéntes vállalt szerepet az építkezésben. Az alsóörsi iroda dolgozói szolgálatukkal előrehozott időpontban csatlakoztak az alapítvány Szeretethíd névre keresztelt programjához, melynek célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az önkéntesség és az egymás iránti figyelem, odafordulás, segítségnyújtás szerepére.

Forrás:https://www.veol.hu/